Sistem de inchidere pentru usa de balcon

Sistem de inchidere pentru usa de balcon

Sistem de inchidere pentru usa de balcon din exterior.

Pentru majoritatea persoanelor care locuiesc la bloc, balconul este de multe ori un spatiu de relaxare, in care pot savura o cafea, citi o carte sau admira privelistea. Majoritatea usilor de balcon sunt cu maner doar pe partea din interior, iar pentru cei de doresc sa inchida usa, nu o pot face decat cu mici improvizatii. Daca aveti nevoie sa inchideti usa la iesirea pe balcon, acest sistem de inchidere pentru usa de balcon din exterior, este cea mai utila, simpla si practica solutie la indemana oricui.

Sistemul de inchidere pentru usa de balcon sau blocatorul cu bila este de 2 feluri.

Acest sistem este special conceput pentru a se potrivi cu toate profilele din pvc. Dar nu toate profilele din pvc sunt identice, chiar daca ele asa par. Profilul din pvc, vine in diverse forme si dimensiuni. El poate avea latimi cuprinse intre 60mm si 100mm, cu 3 pana la 7 camere de izolare. Fiind un sistem compatibil cu tamplaria din pvc, nu trebuie sa ne facem griji in privinta compatibilitatii cu diferitele dimensiuni sau forme ale profilelor. Sistemul de inchidere pentru usa de balcon este pentru:

  • falț de 9 mm
  • falț de 13 mm

Cum identificam si alegem blocatorul cu bila compatibil cu tamplaria noastra ?

Deoarece avem 2 variante am putea fi nedumeriti daca facem alegerea corecta. Dar nu este asa complicat sa alegem acest sistem. Pentru stabilirea faltului trebuie sa masuram ca in aceasta poza.falt profil sistem inchidere 13mm

Frecventa profilelor cu falt de 13mm este foarte mare la noi in tara, de aproximativ 90%. Profilele mai noi de pe piata vin cu falt de 13 mm, iar acest lucru ne face mult mai usoara alegerea sistemului de inchidere. De obicei blocatorul de 9 mm este compatibil pe profile mult mai vechi, sau la usile de balcon ce au 2 deschideri.

Ce ar trebui sa contina un kit de inchidere pentru usa de balcon?

Dupa stabilirea tipului de blocator cu bila, fie ca este de 13mm sau 9 mm, este nevoie sa alegem si un maner de tragere pentru exterior. Un kit complet de inchidere din exterior pentru usa de balcon trebuie sa contina: blocatorul cu bila, suruburi de montaj (4 sau 5 suruburi de 22mm pana la 38mm) si un maner de tragere din exterior.

5 tipuri de manere de tragere usa balcon:
  • maner tip scoica aluminiu alb maro gri antracitManer tip scoica din aluminiu. Aceste manere tip scoica din aluminiu sunt disponibile in 4 variante de culori - alb, maro, gri antracit si caramel. 
  • maner usa balcon plastic albManer plastic usa balcon. Aceste manerele din plastic se pot gasi in mai multe variante de culori, cum ar fi: alb, maro, negru, gri antracit, caramel, gold sau argintiu.
  • maner tip c plastic alb colorManer tip C din plastic. Aceste manerele din plastic tip C au 4 variante de culori: alb, maro, stejar auriu (caramel) si gri antracit.
  • maner tip D aluminiu albManer tip D din aluminiu. Pentru manerele din aluminiu tip D variantele de culori sunt putin mai restranse: alb, maro sau negru
  • maner aluminiu usa balconManer aplicat aluminiu balcon. Acest tip de manere din aluminiu vine si el intr-o gama mai variata de culori: alb, maro, gri antracit, gold sau argintiu.
Montajul sistemului de blocare pentru usa de balcon:

Montajul acestui sistem este unul foarte simplu. Pentru instalarea lui nu este nevoie de un specialist. Tot ce avem nevoie este o surubelnita sau o autofiletanta si 5 minute din timpul nostru. Un kit de blocare usa de balcon trebuie sa contina - blocatorul cu bila, suruburi de montaj si un maner exterior de tragere.

  • montaj blocator usa balconPrimul pas in montarea sistemului de inchidere pentru usa de balcon este alegerea locului unde o sa montam bila. Bila se monteaza pe partea mobila (cerceveaua sau canatul usii). In dreptul manerului avem 2 suruburi, noi recomandam sa montam in locul unuia din ele (nu conteaza care). Cu ajutorul unei surubelnite in cruce scoatem surubul, il trecem prin interiorul bilei si impreuna le montam in acelasi loc.
  • blocator cu bila pe toc pvcPasul al 2 lea: Montajul blocatorului (piesa cea mare) pe tocul usii. Dupa montajul bilei pe cerceveaua usii de balcon, trebuie sa pozitionam blocatorul in dreptul bilei pentru a se clipsa in el. Putem face un semn pe usa unde este bila, apropiem usa si facem un semn cu un creion unde o sa vina pe toc. Montajul se poate face cu o surubelnita sau o autofiletanta(bormasina), fiind nevoie de 2 suruburi.
  • sistem inchidere usa Pasul al 3 lea: Ultimul pas este montajul manerului de tragere, dupa ce v-ati ales un maner potrivit pentru dumneavoastra, atat ca design cat si culoare, trecem la montajul lui. Montaj il recomandam sa se faca intr-o zona cat mai apropiata de blocator, pentru o mai buna clipsare. Dar manerul se poate monta si mai jos sau mai sus in functie de preferinte. Pentru montaj o sa folosim inca 2 suruburi si surubelnita sau bormasina.

Concluzii:

Compatibilitatea sistemului de blocare pentru usa de balcon cu toate profilele din pvc, montajul usor, confortul ridicat odata cu montajul lui face acest sistem o solutie ideala si accesibila la pret pentru orice usa de balcon. Acest kit de inchidere pentru usa de balcon din pvc este compatibil cu orice tip de feronerie, fie ca este deschidere simpla (batanta) sau oscilo-batanta. 

Asa ca daca aveti nevoie sa iesiti pe balcon, acest sistem este solutia ideala, practica si la indemana.

Nu stii daca ai ales sistemul de inchidere compatibil cu tamplaria ta? Lasa-ne un comentariu si noi te vom indruma.
Taguri:

Comentarii

Eugen Filpisan 26 sept., 14:53 Raspunde
Se poate regla sistemul de inchidere cu bila pentru a se deschide mai usor? E nevoie de multa forță, în cazul meu.
Vezi raspunsurile
george 10 iul., 10:45 Raspunde
bună ziua, am montat blocatorul cu bila... se închide dar nu la maxim. în sensul ca dacă se face puțin curent ușa se deschide... nu e curbata ușa. ce as putea sa fac?
Vezi raspunsurile
Marin Ion 07 iun., 15:34 Raspunde
Buna ziua. bila o gasesc seoarat? Am montat blocatorul, dar am pierdut bila.
Vezi raspunsurile
Razvan 19 mai, 16:07 Raspunde
Daca usa se deschide singura, daca sa face umpik curent de aer , trebuie sa inlocuiesc blocatoru?
Va multumesc
Vezi raspunsurile