Din ce accesorii este compus un kit plasa tantari

La inceputul anului, cand incep sa apara insectele, se recomanda a se pune plasele la ferestre. Dar, inainte de a le pune la ferestre, noi recomandam verificarea tuturor componentelor. Deoarece o simpla balama daca este uzata se poate rupe si plasa poate pica de la fereastra. Si se pot produce daune serioase atat ei cat si persoanelor sau obiectelor pe care poate cadea. Pentru o mai buna siguranta si protectie impotriva insectelor recomandam achizitia unui kit accesorii plasa tantari.

Acest kit este o solutie cu un cost mic, ce poate aduce multe beneficii in timp si o durata de viata mult mai mare pentru plasa.

Inlocuirea unor accesorii de pe profilul din aluminiu al plasei nu este dificila, iar cu ajutorul acestui kit plasa tantari special gandit, inlocuirea devine si mai usoara.

Componentele unei plase de insecte pe balamale

plasa tantari pe balamale

 • Profil aluminiu
 • Coltari
 • Plasa fibra de sticla
 • Balamale
 • Maner
 • Inchizator sau clips
 • Garnitura sau cheder
 • Suruburi autoforante

Profil aluminiu plasa tantari - este componenta principala a unei plase de tantari. Profilul este facut din aluminiu, vopsit in camp electrostatic disponibil intr-o gama variata de culori, dimensiuni si grosimi. Profilul standard are dimensiunea 17x25mm, in forma dreptunghiulara cu un canal pentru introducerea garniturii ce tine plasa din fibra de sticla. Profilul este componenta cea mai rezistenta in timp, la interperii si la uzura.

Din ce este compus un kit accesorii plasa tantari + plasa fibra de sticla :

kit plasa insecte gri antracit

Plasa de tantari are o componenta cu o durata de viata foarte mare, o rezistenta la socuri si uzura mare aceea find profilul din aluminiu. In timp singurele componente care sufera modificari sau defecte sunt accesorile plasei sau plasa din fibra de sticla. Accesoriile fiind din plastic, au o durata de viata mai mica comparativ cu profilul din aluminiu. Ele mai sufera deoarece sunt tot timpul in bataia soarelui si temperaturile extreme le pot produce daune in timp.

Pentru a pastra o plasa de tantari in stare foarte buna se recomanda inlocuirea accesoriilor la 2-4 ani sau doar inlocuirea componentelor ce nu se prezinta intr-o stare decenta.

Acest kit de accesorii pentru plase contra insectelor vine cu 4 variante de culori si 3 variante pentru plasa din fibra de sticla.

Culori disponibile pentru accesoriile plasei de tantari:

 • Alb
 • Maro
 • Gri Antracit
 • Caramel - pentru plase stejar auriu

Kit accesorii plasa tantari + plasa fibra de sticla este disponibil in 3 variante:

 • kit 1 - accesoriile (4 coltari + 2 balamale + 1 maner + 1 clips) + 1 metru liniar plasa fibra de sticla cu latimea 80 cm
 • kit 2 - accesoriile (4 coltari + 2 balamale + 1 maner + 1 clips) + 1 metru liniar plasa fibra de sticla cu latimea 100 cm
 • kit 3 - accesoriile (4 coltari + 2 balamale + 1 maner + 1 clips) + 1 metru liniar plasa fibra de sticla cu latimea 120 cm

Instrumente necesare pentru inlocuirea accesoriilor de plasa de tantari

Inlocuirea accesoriilor de pe o plasa de insecte se face cu ajutorul unei surubelnite cu cap cruce si un ciocan. Pentru inlocuirea accesoriilor prinse in suruburi se foloseste o surubelnita cu cap PH2 sau o bormasina. Iar pentru a inlocui coltarii din plastic se foloseste un ciocan de preferat din lemn sau cauciuc pentru a nu produce daune profilului din aluminiu. Plasa din fibra de sticla se scoate usor, se scoate chederul (garnitura) din canal.

Recomandarea noastra pentru o inlocuire usoara si rapida

Va recomandam sa folositi o bormasina sau o surubelnita electrica sau pe acumulator, un ciocan de cauciuc si o rotita pentru introducerea garniturii. Daca aveti aceste 3 unelte, puteti inlocui accesoriile in 2-5 minute. Daca nu aveti unelte electrice si rotita, durata montajului va creste la 8-15 minute in functie de indemanare. Durata mai mare este din cauza garniturii din cauciuc ce se va introduce in canalul profilului.

Concluzii:

Plasele de tantari au o durata de viata intre 5-10 ani in functie de cum sunt intretinute. Inlocuirea accesoriilor la intervale regulate 1-2 ani poate creste durata lor de viata cu inca pe atat.

Kitul de accesorii si plasa din fibra de sticla poate fi folosit atat pentru inlocuirea accesoriilor deteriorate ale plasei de fereastra cat si pentru plasa tantari de usa.

Acest kit vine cu o gama variata de culori si dimensiuni ale plasei din fibra de sticla.

Inlocuirea se face usor cu un minim de unelte si un cost redus de achizitie pentru acest kit.

Bucurati-va de viata cu mai putin zumzet

Insectele sunt o parte importanta a ecosistemului, dar nu le-ai dori in interiorul casei deoarece ele pot dauna sanatatii si igienei. Urmeaza aceste recomandari pentru mentinerea plaselor contra insectelor in stare buna, pentru a feri locuinta de insecte si pentru a le tine unde le este locul - afara.

Arunca o privire la gama noastra variata de accesorii pentru plase, perfecte si compatibile cu toate profilele din pvc, aluminiu si lemn. Daca aveti intrebari nu ezitati sa le puneti in comentarii sau puteti intreba unul din expertii nostrii in domeniu.

Comentarii

C
Cristian
13 sept. 2020
După cum se vede și din poza afișată în partea de sus a paginii web, multe plase anti-insecte au 2 mânere și 2 clipsuri. Așa am și eu la balcon. Se poate adăuga la kitul nr 1 încă un mâner+1 clips?
Văd că toate kiturile au doar câte 1 mâner și un clips, iar eu am nevoie de câte 2.
Care e prețul? Înainte de a plasa comanda în coș ar trebui să afișați preturile, să știe omul dacă mai dă comanda sau nu.
Mulțumesc.
P
Pvcmag.ro
de mai mult de 1 an
Buna ziua, noi avem afisate toate preturile la toate produsele. Aveti posibilitatea de a cumpara plase complete care contin toate accesoriile, kituri de inlocuire care contin accesoriile de plastic si 1m liniar de plasa sau puteti cumpara orice accesoriu separat. Daca cumparati de la noi o plasa completa doar ne scrieti in comentariu ca doriti 2 clipsuri si 2 manere ( o sa le primiti gratuit ). Noi punem deja la plase de peste 80 cm inaltime cate 2 clipsuri si 2 manere.