Cat de practica este alegerea plasei de tantari? Sa vorbim despre montarea ei la termopan

Atunci cand ati proiectat tamplaria PVC nu ati luat in considerare plasa de tantari? Ei bine, nu este timp pierdut sa montati ulterior acest accesoriu. In randurile ce urmeaza ne axam pe aceasta idee, cat de practica este montarea plasei de tantari la termopane.

Despre cat de practica este plasa de tantari stim cu totii. Cine si-ar dori sa aiba casa plina de insecte? Momentul de varf cand avem invazie de insecte este in perioada calda a anului si mai mult tantarii si mustele ne dau batai de cap. Asta nu inseamna ca toamna sau primavara nu avem insecte si, in plus, depinde ce clima zonei in care locuiti.

Montarea unui cadru fix

Una din variante este sa apelati la montare plase tantari termopan, la un cadru fix. Este solutia simpla, dar si eficienta in acelasi timp. Masurati zona, cu importanta maxima ca latimea golului si inaltimea cadrului de fereastra. 

Aceasta alegere este practica si de durata, plasa de insecte tip  rama permite sa aerisiti spatiile, fara probleme, fara sa fie nevoie sa fie indepartata. In plus, ramele sunt usor de montat, chiar daca tamplaria PVC nu a fost proiectata astfel de la bun inceput.

Nu in cele din urma, ar fi de amintit faptul ca sunt disponibile variante cromatice care sa permita integrarea plasei de tantari, cadrul sau inclusiv, intr-un mod estetic. Adica sa nu fie diferente intre cele doua. De cele mai multe ori alegerea este a cadrului alb.

Montarea plasei de tantari, pas cu pas

  • Masurati corect, inainte de a comanda

De preferat sa faceti masuratori in mai multe puncte, astfel incat dacă sunt valori diferite, sa comandati dimensiunea cu valoarea cea mai mica.

  • Comandati toate accesoriile necesare

In pagina noastra, www.pvcmag.ro, aveti disponibile diverse accesorii, de la plasele propriu-zise la manere, la clips, balamale etc. Comandati toate cele necesare.

  • Montaj

Montajul in sine incepe cu gaurile de fixare pe care le veti face, cu un burghiu de metal, de 6 mm. Gaurile trebuie sa aiba o distanta de 15 cm de la marginea superioara si inferioara.

Aliniati vertical rama in golul usii, marcati gaurile pe zidarie si faceti gaurile de fixare. Insurubati si fixati plasa anti insecte.

Top intrebari frecvente despre montarea plase de tantari la termopan

 

1. Cat de rezistenta este?

Plasa anti insecte are durata mare de viata, daca sunt respectate cateva aspecte legate de intretinere.

2. Pierd garantia pentru tamplarie?

In acest sens cititi contractul de colaborare si garantia aferenta oferita de prestatorul de servicii. Plasa anti insecte montata nu afecteaza calitatea tamplariei, insa de obicei orice interventie facuta asupra montajului de tamplarie PVC poate duce la pierderea garantiei. Depinde insa si ce anume solicitati pe baza garantiei, incat sa aveti teama aceasta ca  aveti de pierdut ulterior.

3. Cat costa?

Costurile depind de dimensiuni, tip, culoare, dar in mod sigur la PVC Mag veti gasi preturi accesibile, plasa pe balamale laa 24 de lei, iata o oferta greu de refuzat si competitiva.

Comentarii